Cana mea de inspirație

my nightly cup of inspiration (2).jpg

Ceaiul de ghimbir mă inspiră. Îmi este alături în momentele în care sunt singură și liniștită cu propriile-mi idei pe care mi le aștern pe hârtie pentru ca mai apoi să le împărtășesc cu voi.

Seara, după ce adoarme Luca, mă îndrept tacticos în bucătărie și îmi pregătesc o cană de ceai lângă care, recunosc, merge și ceva dulce, o brioșă, spre exemplu. 😀 Gustul ceaiului, o fărâmă de brioșă, două-trei cuvinte bine alese, lampă, creioane, carnețel, laptop, o carte bună… toate fac parte din latura mea de Creative Mama. Dacă aș fi nevoită să renunț la ceva mi-ar fi tare dificil.

my nightly cup of inspiration (1).jpg

Cum pregătesc ceiuțul?

  • 300 ml. apă fierbinte;
  • 2 lingurițe de ceai Ginger’s Treasure pe care îl găsesc mereu aici;
  • 8-10 minute răbdare până infuzează.

Easy ChocolateChip Cookie.jpg

Ceaiul de ghimbir m-a ajutat mult în timpul sarcinii, calmându-mi grețurile și stările nu foarte confortabile specifice perioadei. De-atunci suntem nedespărțiți.

Proprietățile acestuia sunt recunoscute, ajută la digestie, este bogat în calciu, fier, vitamina C, fiind de real folos în răceli și gripe. De asemenea, scade nivelul colesterolului, reduce stresul cotidian și întărește imunitatea.

Așa că alegerea mea este și relaxantă și benefică organismului.

Ce poate fi mai bine?!

C’est moi, Alina! 🙂

15 gânduri despre „Cana mea de inspirație

  1. First of all, voiam sa-ti spun ca ai facut niste poze minunate!
    Iar a doua chestie… O sa incerc si eu ceaiul de ghimbir, sa vedem daca ma scapa si pe mine de greturile incomode de la fiere. Chiar de cateva zile trec printr-o perioada in care se descarca fierea si am greturi incontinuu. Patesc asta de cateva ori pe an si niciodata nu stiu ce sa fac sa fie mai suportabila perioada asta. Greturile sunt naspa. Cred ca intra in aceeasi categorie cu durerile de dinti.

    Apreciat de 1 persoană

    1. Multumesc 😀 Eu cred ca o sa te scape de greturi sa stii. Mie mi se pare nemaipomenit ceaiul asta. Poti sa ti faci si infuzie cu ghimbir. Am incercat si asa, cred ca gasesti o reteta ok pe blogul Adinei Halas, parca. Sper sa scapi de ele, imi aduc aminte ca erau tare neplacute 😦

      Apreciază

  2. Și eu beau ceai de ghimbir, printre alte ceaiuri, dar nici nu mă inspiră, nici nu mă…transpiră. De plăcut, este plăcut gustul specific ghimbirilui, dar cred că sunt bune toate ceaiurile, dacă sunt culese de tine. Am mari îndoieli despre celelalte ceaiuri, de unde sunt culese plantele, cum sunt uscate și la ce prețuri ajung. Din fericire locuiesc printre…ceaiuri.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu