Tortul lui Andrei

Decorațiunile au fost gata numaidecât, invitațiile trimise, tortul a rămas pe ultima sută de metri pentru simplul motiv că am vrut să ne bucurăm de ganache cât încă era cald. Vorbesc de un ganache de ciocolată care s-a poftit într-o cantitate mai mare decât cea servită. Awkward! 😀

În regulă, îți las rețeta „Tortului lui Andrei” sau varianta mai lungă: tort cheesecake cu dovleac și ganache de ciocolată amăruie. 😀

DSC_1344.JPG

Pe blatul de lucru îți pregătești vreo două boluri încăpătoare, iar de jur împrejur, așezi următoarele ingrediente:

1│ 350 gr. de biscuiți – mărunțiți cu ajutorul robotului;

2│ 170 gr. de unt cu 82% grăsime – topit;

3│ 1 linguriță de scorțișoară;

1, 2, 3: încorporezi untul topit cu biscuiții și scorțișoara, apoi pui compoziția într-o tavă rotundă (diametru 26 cm.), pe fundul căreia e musai să așezi hârtie de copt. Tava acoperită cu folie alimentară, o să șadă cumințică la frigider până termini cu etapa dovleacul, adică cea de mai jos.

4│ 400 gr. dovleac plăcintar: speli și cureți de coajă dovleacul, îl tai cubulețe. Acesta e momentul în care trebuie să te asiguri că ai 400 gr. Cubulețele se coc rapid dacă sunt împrăștiate pe o tavă întinsă, la vreo 180°. Le lași să se răcească, urmând să le pasezi cu un  blender vertical. O păstoșenie de piure portocaliu de toată frumusețea. ❤

5│3 ouă mari;

6│170 gr. zahăr tos – n-am folosit miere sau alți înlocuitori de data aceasta;

7│650 gr. brânză proaspătă de vaci;

5,6,7: le mixezi pe rând, apoi încorporezi piureul de dovleac copt. Umplutura de cheesecake merge peste blatul de biscuiți și la cuptor, pentru 45-50 minute la 180°.

8│200 gr. de frișcă lichidă neîndulcită;

9│130 gr. de ciocolată amăruie;

8,9: după ce s-a răcit cheesecake-ul, într-un ibric cu baza mai groasă, topești frișca și ciocolata (+ un vârf de cuțit de sare), amestecând continuu, timp de un minut. Ganache-ul aburind îl torni deasupra și îl lași să-și facă mendrele. Mie îmi place să-l văd cum se rostogolește spre marginile tortului, alunecă, dar fără să-l îmbrace complet, iar pe la jumătatea drumului când începe să se lege, se poticnește leneș și rămâne locului, supus, ascultător. 😉

10│fistic și sâmburi de rodie: după pofta inimii, în ploaie, sprinkles, cum vrei tu, de decor. 😀


Nu am reușit să documentez foto fiecare etapă pentru că în loc de o oră, probabil, ar fi durat vreo 3. Promit să fac și treaba asta cu prima ocazie când o să am atât de mult timp liber la dispoziția-mi.

Și să nu uit, am creat pe Instagram hastagul #greenmamasrecipe pentru mai multe foto și rețete simple care poate nu ajung pe blog.

Untitled.png

Anunțuri

6 gânduri despre „Tortul lui Andrei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s