Despre nisip și alte roți

⭕🐘⭕

A post shared by Alina (@green.mama.blog) on

Având în minte principiul ce-i al meu e și al tău, #bebeLuca se așteaptă ca și inversul principiului să funcționeze cu aceeași ușurință: ce-i al tău e și al meu. Dar cum e de așteptat, nu toți piticii împărtășesc aceleași convingeri, așa că de multe ori, la groapa de nisip, se lasă cu revolte.

Lopățicile, găletușele se mai împrumută cu jumătate de gură și priviri piezișe, dar rotițele de plastic pe care le plimbi de colo-colo, nu sunt cedate cu una cu două. Încerci un troc, uite tractorașul lui Luca, ce spui, ne împrumuți și nouă vreo 2 minute rotița sau îl lași pe Luca să încerce un schimb, dar când și acțiunile lui încrezătoare, de altfel, rămân nebăgate în seamă, nu-ți rămâne decât să-i zici să plimbe ursul… la propriu.

DSC_1011.JPG

Reușesc să-l conving că e mai practic ursulețul lui din lemn (pe care îl port negreșit în trăistuță, tocmai pentru a evita plânsetele dezolate), mai rezistent la căzături sau bușituri (voite 😀 ) și se pare că pot fi destul de convingătoare, pentru că restul după-amiezii, Luca plimbă ursul în jurul gropii de nisip.

Dar printre atracțiile gropii de nisip se numără și tricicletele celorlalți copii, parcate sistematic, undeva mai departe de ochii piticilor curioși. Round 2. Dar cum lui #bebeLuca nu-i scapă nimic și pentru că nu-i așa, tricicleta lui X e mai drăguță, mai “Uuuuu!” decât a lui (deși este exact același model, aceeași culoare), să înceapă “disputa” pisiceală vs. explicații plauzibile, cât mai pe înțelesul lui. Scorul, în prezent, este de 2-2. Ce credeai că nu am sorți de izbândă? 😀

Roțile astea îmi dau bătăi de cap! Și încă nu a descoperit mașinuțele cu telecomandă… one step at a time! Și răbdare cu găleata! 🙂

Reclame

3 gânduri despre „Despre nisip și alte roți

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s