Make a Wish Cake

27 on the 27th! Yeey! Happy b-day to me!

Din categoria prăjituresc with my two hands, vă las rețeta tortulețului meu. M-am decis să mi-l pregătesc singură. Homebaked. It’s only my birthday :D.

Limonadă, sorbet de lămâie, șerbet de lămâie, cu lămâie să fie, și nelipsita ciocolată neagră.

Drum rolls

Am optat pentru un blat de ciocolată neagră fără făină și un mousse de lămâie, fructe de pădure on the side, pentru o pofticioasă sărbătorită ca mine.

Și n-am petrecut nici foarte mult timp în bucătărie:

#1. am copt 2 blaturi de ciocolată într-o tavă cu diametrul de 26 cm.;

#2. am mixat mousse-ul de lămâie;

#3. am asamblat totul în aceeași tavă cu marginile detașabile;

#4. la rece, cel puțin 2 ore et voilà:

https://www.instagram.com/p/BIb-mTHBtxm/

Blatul de ciocolată

L-am pregătit și aici. Rezultatul este deosebit, te asigur. Un blat deloc înecăcios, un blat fin, elegant, cu un gust nemaipomenit pentru care ai nevoie de următoarele ingredinte: 90 gr. de unt la temperatura camerei mixate împreună cu 40 gr. zahăr pudră și 8 gr. de cacao. 75 gr. de cioco neagră topită, un ou, 3 gălbenușuri și o lingură de rom, adăugate apoi exact în ordinea asta. O bezea pufoasă din 5 albușuri cu un praf de sare și 60 gr. de zahăr pudră pe care o încorporezi, cu grijă, în ciocolată. 20 minute în cuptorul încins la 180°. Repeți pașii pentru cel de-al doilea blat, iar cât timp blaturile se răcesc, te apuci de mousse.

Mousse-ul de lămâie

Aceeași rețetă am folosit-o și aici.

O redau întocmai, lista fiind parcă mai ușor de urmărit. 😉

#1. curd de lămâie: 3 gălbenușuri, coaja rasă de la o lămâie, 40 ml. suc de lămâie, 100 gr. zahăr fin, 50 gr. unt, un vârf de cuțit de sare – într-un bol, apoi în vasul unde ai pregătit bain-marie timp de 20 minute, amestecând până se îngroașă;

#2. 7 gr. gelatină – o lași la înmuiat în 35 ml. apă rece;

#3. 2 lămâi – uneia îi razi coaja, apoi le storci pe amândouă, ar trebui să scoți cel puțin 80 ml. suc de lămâie;

#4. sucul și coaja de lămâie #3 – la foc, să se înfierbânte, apoi iei sucul de pe foc, îl acoperi și îl lași să infuzeze până ajunge la temperatura camerei;

#5. 100 gr. zahăr + 45 ml. apă – la foc, să se înfierbânte;

#6. 2 albușuri – le bați spumă tare;

#7. torni în fir subțire siropul #5 peste bezea, continuând să mixezi;

#8. gelatina dizolvată în baia de aburi o amesteci cu 2 linguri de bezea, apoi cu restul compoziției;

#9. strecori sucul de lămâie #4 și îl adaugi peste curd;

#10. 250 ml. frișcă lichidă – o mixezi, dar nu până se întărește, o lași mai cremoasă;

#11.  amesteci curdul cu bezeaua, apoi încorporezi cu grijă și frișca.

De data asta am avut ajutor. ^.^ Mama mea a mixat curdul de lămâie și a spălat toate bolurile și vasele folosite, așa că am terminat totul în doar o oră jumătate.

Să mai spun că a fost un succes?! 😀

DSC_0980.JPG

Green Mama Baker

12 gânduri despre „Make a Wish Cake

Lasă un comentariu