Hip Hip Hooray! For he’s a jolly good fellow, for he’s a jolly good fellow…
My jolly sweet fellow împlinește 27 ani, iar eu îi pregătesc humming bird cake.
Rețeta originală o găsești aici. Eu am citit-o cu atenție, am notat ingredientele în agendă, am completat ingredientele lipsă, am făcut o schemă de abordare și am trimis copiii la plimbare. 😀
În aproximativ o oră am terminat prăjitureala. Pentru asta am fixat clar 3 pași de urmat și am împrăștiat pe blatul de lucru toate ingredientele necesare.
Bolul și Pasul 1
Ingredintele umede: 4 ouă medii mixate timp de 2 minute la o putere mai mare, 180 ml. ulei adăugat în fir subțire, 2 pliculețe de zahăr vanilat de Bourbon (sau 2 lingurițe de extrat de vanilie), 230 gr. ananas bucățele, 400 gr. banane pasate (3-4 banane).
Bolul și Pasul 2
Peste compoziția de mai sus se adăugă
Ingredientele uscate: 375 gr. făină, 250 gr. zahăr, 1 linguriță rasă praf de copt, 1 linguriță rasă bicarbonat de sodiu, jumătate de linguriță sare, 1 linguriță scorțișoară și 100 gr. nuci prăjite măcinate (opțional).
Care se încorporează cu o spatulă folosind mișcări de jos în sus până la omogenizare.
Oven time
Compoziția se răstoarnă într-o tavă cu diametrul de 26 cm., apoi se dă la cuptorul încins, în prealabil, timp de 50 minute. (180°)
Bolul și Pasul 3
Crema de brânză: 450 gr. brânză proaspătă mixată împreună cu 250 gr. unt (65% grăsime), ambele la temperatura camerei, 180 gr. zahăr pudră cernut, 2 pliculețe de zahăr vanilat de Bourbon (sau 2 lingurițe de extrat de vanilie).
Este necesar ca blatul să se răcească complet pentru a putea fi feliat fără probleme. Eu am obținut 3 bucăți egale de blat. Atunci crema am împărțit-o la trei și am turnat-o peste fiecare strat. Deasupra am cernut scorțișoară, tu poți mărunți nuci sau împrăștia crumble, în funcție de inspirație.
Te poftesc să încerci.
Notiță: am folosit cantități de unt și zahăr mai mici față de cele originale.
C’est moi, Alina! 🙂
Yummy, ce bine arata! ❤ Cat despre jolly sweet fellow 😀 , sa-ti traiasca!
Pupici mamico!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Multumesc frumos 😀
ApreciazăApreciază
De data asta ce-am mai uitat sa trec in reteta, ca nu-mi dau seama?… cred ca ma las de meserie… Sper totusi ca v-a placut tortul… Si iti multumesc ca inca ma urmaresti!
ApreciazăApreciază
A iesit delicios! Iar reteta e accesibila. Eu cred ca e completa reteta. Ti am lasat cumva impresia ca ai fi uitat ceva?!
ApreciazăApreciază
din „am completat ingredientele lipsa” am tras concluzia …. inteleg acum ca ai completat ingredientele lipsa din camara 🙂
ApreciazăApreciat de 1 persoană
😄
ApreciazăApreciază
Arată minunat! Chef de bucătărit mai trebuie 🙄
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Poate vine pe weekend 😉 hai e usurica reteta 😀
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Ăăă… unde stai? Să ştiu unde vin 😀
La mulţi ani, să nu uit şi partea asta! Să fie sănătate şi fericire!
Prăjitura arată delicios! Poate prind curaj să intru în bucătărie şi să o fac şi eu.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Pe aici, pe aproape, in Pitesti 😀 Multumesc pentru urari si sa stii ca se foarte repede. Si poti sa mai renunti la zahar daca ti se pare prea mult sau sa l inlocuiesti cu sirop de artar sau de agave 😉
ApreciazăApreciază