Humming bird cake

DSC_0954.JPG

Hip Hip Hooray! For he’s a jolly good fellow, for he’s a jolly good fellow…

My jolly sweet fellow împlinește 27 ani, iar eu îi pregătesc humming bird cake.

Rețeta originală o găsești aici. Eu am citit-o cu atenție, am notat ingredientele în agendă, am completat ingredientele lipsă, am făcut o schemă de abordare și am trimis copiii la plimbare. 😀

În aproximativ o oră am terminat prăjitureala. Pentru asta am fixat clar 3 pași de urmat și am împrăștiat pe blatul de lucru toate ingredientele necesare.

Bolul și Pasul 1   

Ingredintele umede: 4 ouă medii mixate timp de 2 minute la o putere mai mare, 180 ml. ulei adăugat în fir subțire, 2 pliculețe de zahăr vanilat de Bourbon (sau 2 lingurițe de extrat de vanilie), 230 gr. ananas bucățele, 400 gr. banane pasate (3-4 banane).

Bolul și Pasul 2   

Peste compoziția de mai sus se adăugă

Ingredientele uscate: 375 gr. făină, 250 gr. zahăr, 1 linguriță rasă praf de copt, 1 linguriță rasă bicarbonat de sodiu, jumătate de linguriță sare1 linguriță scorțișoară și 100 gr. nuci prăjite măcinate (opțional).

Care se încorporează cu o spatulă folosind mișcări de jos în sus până la omogenizare.

Oven time

Compoziția se răstoarnă într-o tavă cu diametrul de 26 cm., apoi se dă la cuptorul încins, în prealabil, timp de 50 minute. (180°)

Bolul și Pasul 3

Crema de brânză: 450 gr. brânză proaspătă mixată împreună cu 250 gr. unt (65% grăsime), ambele la temperatura camerei, 180 gr. zahăr pudră cernut, 2 pliculețe de zahăr vanilat de Bourbon (sau 2 lingurițe de extrat de vanilie).

Este necesar ca blatul să se răcească complet pentru a putea fi feliat fără probleme. Eu am obținut 3 bucăți egale de blat. Atunci crema am împărțit-o la trei și am turnat-o peste fiecare strat. Deasupra am cernut scorțișoară, tu poți mărunți nuci sau împrăștia crumble, în funcție de inspirație.

Te poftesc să încerci.

DSC_0968.JPG

Notiță: am folosit cantități de unt și zahăr mai mici față de cele originale.

C’est moi, Alina! 🙂

10 gânduri despre „Humming bird cake

      1. De data asta ce-am mai uitat sa trec in reteta, ca nu-mi dau seama?… cred ca ma las de meserie… Sper totusi ca v-a placut tortul… Si iti multumesc ca inca ma urmaresti!

        Apreciază

Lasă un comentariu