“Caravana 07ALAPTARE”

12006148_1643756979232153_8464639711536767112_n

“Caravana 07ALAPTARE” a poposit pentru prima dată în Pitești, la ceainăria Mon Cher, unde pe acorduri beethoveniane, am schimbat păreri, am povestit din experințele noastre și am învățat o mulțime de lucruri noi despre naștere, alăptare, babywearing, ș.a.

Caravana este un proiect demarat de Clinica de Alăptare împreună cu Asociația de Pediatrie și Consultanță în Alăptare, prin intermediul unor mămici înainte de toate,  cum foarte frumos s-au prezentat ele, desigur, mămici în cunoștință de cauză, care s-au îngrijit de promovarea evenimentului, tipărirea flyerelor, alegerea unei locații mommy friendly, etc. … și evident, să petreacă cu noi vreo 5-6 ore.

Între o doula, un consultant în alăptare și medici pediatri, au fost descrise tot felul de întâmplări, anecdote, care să detensioneze o oarecare stânjeală din partea noastră, apoi am vorbit deschis despre preocupările noastre ca părinți la început de drum.

Au oferit consultații directe mamă-copil-supt (probleme de lactație), au combătut, rând pe rând, toate miturile lipsite de temei real în alăptare, ne-au încurajat să-i purtăm pe micuți în sisteme ergonomice și ne-au povestit despre diversificarea copilului alăptat.

Am urmărit câteva filmulețe emoționante despre breast crawl, am învățat câte ceva despre tehnicile Lamaze, rolul prietenei la naștere aka. doula, opțiunea pentru rooming-in după naștere, cât și despre co-sleeping/bed-sharing vs. nursery care (camera copilului).

Mi-a plăcut mult determinarea pe care ne-au “împrumutat-o” cu privire la alăptarea exclusivă a bebelușilor noștri, atât timp cât ne dorim, sau cu privire la “strigătul de ajutor” (0725 278 273 – 07ALAPTARE ) în situațiile în care ne simțim copleșite de emoții ori intrăm în panică.

Deși nu am reușit să rămân până la sfârșitul workshop-ului, am părăsit ceainăria cu un sentiment de siguranță, motiv pentru care vă încurajez să nu ratați opririle caravanei.

C’est moi, Alina! 🙂

Sursă foto: Facebook

Reclame

2 gânduri despre „“Caravana 07ALAPTARE”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s