Sour Cherry Amaretto

Rubarb tart (2).jpg

Pentru weekendul călduros ce se anunță, cu multe chicote și voioșie, Luca împreună cu mami, s-au gândit să-l surprindă pe tati cu o prăji acrișoară și un pahar de compot la fel de acrișor…de vișine.

Blatul de cacao este unul clasic, pe care îl folosesc la mai multe prăjituri, și se face foarte repede din 6 ouă mixate cu 150 grame de zahăr și 2 pliculețe de zahăr vanilinat timp de 10 minute până se obține o compoziție aerată și spumoasă. Nu folosesc praf de copt, de aceea aleg să bat mai mult timp ouăle. Treptat, cu mișcări de jos în sus, se adăugă 150 gr. de făină cernută împreună cu 25 gr. de cacao și un praf de sare. La cuptor stă doar 20 minute. În intervalul ăsta, se pregătește un pudding de vanilie de la Dr. Oetker și se topesc 200 gr. de ciocolată amăruie cu 50 gr. de unt.

Blatul se răcește destul de repede, așa că mă pot ocupa rapid și de cea de-a două cremă. Se folosesc 150 gr. vișine fără sâmburi, care se încorporează în 300 gr. de frișcă bătută cu un iaurt Danone Cremosso mic cu vișine (pentru culoare).

Și acum…montarea tortulețului. Blatul se va tăia, cu grijă, pe jumătate. O jumătate va fi baza tortului, peste care se vor adaugă câteva linguri din ciocolata topită. Apoi se va turna budincuța călduță, astfel încât cealaltă jumătate de blat se va lipi perfect. Crema de vișine va înnobila tortul, având o consistență pufoasă și dulce-acrișoară, iar deasupra se va nivela cu măiestrie ciocolata topită rămasă. Mie îmi place să o las să alunece și pe marginile tortului. Pentru decor am folosit câțiva fulgi de migdale.

Oare o să-i placă our sour cherry delight…yum! 😀

Reclame

7 gânduri despre „Sour Cherry Amaretto

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s