Strawberry Moon

De obicei, eu când vreau să scriu, scriu, dar de curând, lucrurile stau cam așa: eu când vreau să scriu, schimb un scutec! 😀 Don’t get me wrong! I love doing it. Doar că nu reușesc întotdeauna să fac tot ce îmi propun. Dar azi vreau să mai prăjituresc și eu puțin, iar bebe chiar ține cu mine. ❤

That’s what I came up. De fapt, e o rețetă de cheesecake fără coacere găsită pe rețetarul Youtube. “Sugar, spice and everything nice!” 😀

Începi, inevitabil, cu hidratarea celor 20 gr. de gelatină în 100 ml. apă pentru 10 minute. Așa câștigi timp și te sincronizezi perfect cu crema. Apoi, te ocupi de bucățit 400 gr. de biscuiți digestivi cu un roboțel inteligent. Biscuiții pudră îi amesteci cu 150 gr. de unt topit, îi așezi într-o tavă cu fundul detașabil și îi tasezi bine, până obții blatul crocant al prăjiturii. Rămâne să-l dai la frigider pentru jumătate de oră.

Crema de brânză este la fel de ușor de pregătit: într-un bol mixezi 600 gr. de brânză proaspătă de vaci cu 150 gr. de zahăr pudră, doi-trei stropi de esență de vanilie și 500 de ml. de frișcă lichidă, adăugată treptat. Gelatina gata hidratată o amesteci în 100 ml. de lapte și o adaugi compoziției, continuând să mixezi.

Blatul crunchy e gata să fie ornat de-alungul pereților tăvii, cu vreo 300 gr. de căpșunele dulci tăiate în jumătate. Peste blat torni bunătatea de compoziție cheesy, o nivelezi cu dibăcie și la frigider cu ea vreo 2-3 ore.

Între timp, mai hidratezi 10 gr. de gelatină cu 100 ml. apă pentru gemul decorativ. Gemul dulce-acrișor se face cam așa: lași puțin pe foc 100 gr. afine și 250 gr. de zmeură cu 4-5 linguri de zahăr, apoi le pasezi și când jeleul/gemul s-a răcorit cât de cât, amesteci și gelatina. O să-ți iasă o cantitate considerabilă, pe care o torni cu poftă peste cremă și din nou, la frigider pentru încă 2-3 ore.

Tadam!

IMAG1630

Reclame

10 gânduri despre „Strawberry Moon

  1. Pingback: Recomandări (2) |

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s