“But To Truly Know a Man, You Have To Walk in His Shoes.”

Un film regizat de Thomas McCharty, The Cobbler prezintă viaţa monotonă a lui Max Simkin (Adam Sandler), un cizmar din Lower East Side – New York City. Un personaj inexpresiv, comun, care nu face altceva decât să repare încălţămintea clienţilor, zi de zi de zi, seara întorcându-se la mama sa. Singurul său prieten este Jimmy (Steve Buscemi), care deţine Jimmy’s Barber Shop de alături.

Din comoditate, Max nu se implică şi nu contribuie activ la păstrarea aerului boem al New York-ului de la începutul secolului XX. Deşi prăvălia lui “is a part of the living city”, el rămâne pasiv la propunerea lui Carmen Herrara (Melonie Diaz) de a participa la un meeting pentru susţinerea unui bătrânel care nu doreşte să-şi părăsească apartamentul dintr-un bloc care se vrea dărâmat de o tipă blondă (the bad guy).

Maşina de cusut îl lasă tocmai când Leon Ludlow (Method Man), “a local thug”, îi dă un deadline pentru perechea lui pantofi (get it? dead?! :D). Astfel rutina lui se destramă când în beciul prăvăliei, descoperă o maşină de cusut fermecată, moştenire de familie – de la Herschel, la Pinchas, la Abraham, iar acum se pare că îi revine lui Max.

Tipul plictisit devine acum tipul aventurier, care începe să se cunoască pe sine, folosindu-se de încălţămintea clienţilor. Dar din pantof, în pantof, ajunge să deconspire the evil plans of some big time developers.

Cu ajutorul pantofilor, Max saves the day, goes on a date cu Carmen şi se regăseşte cu tatăl său (Dustin Hoffmann), care să vezi și să nu crezi, tot timpul ăsta era Jimmy. :O

“You see, the thing is, I’m not just a barber Max, I’m also a cobbler and…[drum rolls, pleease!]…I’m your father!”

Likes: laitmotivul murăturilor şi perelor; replica mamei lui Max “No, I’m your mother. That’s all I want to be!”; Carmen’s badass attitude; colecția impresionantă de pantofi a lui Abraham, tatăl lui Max.

Dislikes: tipul boring care se transformă peste noapte într-un supererou local. Nu, nu din nou!

C’est moi, Alina! 🙂

3 gânduri despre „“But To Truly Know a Man, You Have To Walk in His Shoes.”

Lasă un comentariu